Notícies Cavalcada 2015

10 mesures de seguretat per a la Cavalcada de Reis

10 mesures de seguretat per a la Cavalcada de Reis

La Comissió Organitzadora recomana als assistents seguir aquestes mesures per evitar incidents durant la Cavalcada de Reis:

– Els nens i nenes han d’estar vigilats per un adult en tot moment.

– No baixeu a la via de pas de les carrosses per agafar caramels.

– No envaïu la zona de pas de les carrosses: tothom s’ha de quedar darrere les tanques i zones senyalitzades pels organitzadors.

– No us acosteu a les carrosses ni intenteu pujar-hi.

– No us enfileu ni deixeu que nens s’enfilin a elements com baranes, contenidors o semàfors per tenir millor visibilitat, ja que podríeu provocar un accident.

– No llenceu caramels o altres objectes a les carrosses ni organitzadors.

– No creueu el carrer pel mig de les carrosses ni us acosteu a aquestes quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.

– Seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat i dels responsables de l’organització de la cavalcada.

– No empenyeu per accedir a una zona determinada, ja que podríeu provocar una caiguda o una allau.

– Si detecteu alguna incidència aviseu al personal de seguretat o truqueu al 112. En cas d’emergència, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis d’emergència.

Arriba la 119ª Cavalcada de Reis

Arriba la 119ª Cavalcada de Reis

Recollida de cartes

La tarda del 5 de gener, Ses Majestats arribaran per art de màgia al Centre Catòlic, des d’on baixaran a peu fins a la Casa de la Vila acompanyats del seguici de Patges Reials que il·luminaran la comitiva amb torxes. Com cada any desfilaran a peu pels carrers Torres i Bages, Montjuïc i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’Ajuntament, on els esperaran els nens i nenes de la vila per entregar-los les seves cartes.

A les 18 h, els Reis d’Orient pujaran als Trons Reials i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol, Junqueras, els entregarà la clau per obrir les cases del poble acompanyat de Carla Fernández, la nena creadora del cartell de la cavalcada, i de Martí Font i Joel Abelló, els dos finalistes del concurs. Una vegada acabada la rebuda institucional, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus Patges, recolliran les cartes dels nens i nenes des dels seus Trons.

Nou recorregut de del seguici

A les 20 h, la Comitiva encapçalada per l’Estrella recollirà Ses Majestats a l’Ajuntament per iniciar la Cavalcada que enguany tindrà un nou itinerari per motius de seguretat que suposarà un augment del recorregut de la Comitiva pel centre del poble que passarà a tenir 3,77 km, enlloc dels habituals 3,56.

L’itinerari començarà a la plaça de la Vila i seguirà pels carrers de Rafel de Casanova; però enlloc de seguir pel carrer la Pobla i Nou, passarà pels carrers Anselm Calvé, Sant Josep i del Riu, on seguirà el camí habitual pel carrer Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada finalitzarà a la rotonda de la Vinyala, carrer Claverol, sobre les 22 h.

El seguici més gran de la seva història amb una nova carrossa

L’Estrella d’Orient I encapçalarà la Cavalcada i estarà seguida per la música dels membres de la Banda de La Guàrdia, la nova carrossa dedicada als castells amb ‘Els Carallots’ i les tres carrosses dels Geganters. Continuaran la comitiva el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II, el Camell Reial i la Carrossa del Carbó anticiparan l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que repartiran caramels des de les seves carrosses. Finalment la Bombolla Reial i el camió de les joguines tancaran la cavalcada.

Últims preparatius de les carrosses a la nau

Unes 230 persones com a voluntàries

La Cavalacada 2015 compta amb la participació d’uns 230 voluntaris gràcies a la incorporació d’una nova carrossa i l’augment d’escoltes que acompanyaran a peu el seguici i evitaran que les persones s’apropin massa a aquestes. Aquestes xifres demostren una vegada més l’esperit popular d’aquesta celebració que és possible gràcies a la participació dels voluntaris en l’elaboració de les carrosses, el muntatge dels Trons Reials i la realització de l’entrega de la carta als Reis i de la Cavalcada.

Més caramels que el 2014

Al llarg de la Nit de Reis es repartiran 1600 kg de caramels sense gluten, 100 kg més que l’any anterior.

El hashtag #cavalcadasvh per estar informat i compartir imatges sobre la cavalcada

Un any més l’organització convida als vicentins i vicentines a seguir tota la informació sobre la cavalcada als comptes de Twitter i Facebook de la Cavalcada de Reis i també amb el hashtag #cavalcadasvh. A més, els anima a participar en la cavalcada 2.0 compartint les seves fotografies de la nit més màgica de l’any fent servir #cavalcadasvh a les xarxes.

Una nova carrossa i més seguretat per a la Cavalcada de Reis 2015

Una nova carrossa i més seguretat per a la Cavalcada de Reis 2015

La 120a Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts estrenarà una nova carrossa dedicada als castells i canviarà el seu recorregut per millorar-ne la seguretat.

La Cavalcada d’aquest 2015 serà la més llarga dels seus 119 anys de vida amb un seguici format per 14 elements gràcies a la creació d’una nova carrossa que estarà decorada seguint els motius de la tradició dels castells i en la qual hi participen els membres de la Colla Castellera de Sant Vicenç ‘Els Carallots’. L’última vegada que es va afegir una nova carrossa al seguici va ser l’any 2013 quan es va crear la Carrossa del Carbó amb la col·laboració de la Colla de Diables Àngels Diabòlics.

A banda d’aquesta nova incorporació, s’ha renovat totalment la carrossa del Rei Ros que estrenarà una nova estructura i plataforma i una il·luminació dotada de leds. També s’han efectuat treballs de millora en els altres elements i carrosses que desfilaran en la 120a cavalcada amb una imatge renovada i motius ornamentals diferents dels de l’any anterior.

Una altra de les novetats per a aquest 2015 serà l’ampliació i canvi de recorregut per evitar aglomeracions en determinats punts: l’itinerari deixarà de passar pels carrers de La Pobla i Nou, que eren massa estrets, i passarà pels carrers Anselm Clavé, Sant Josep i del Riu, molts més amples per al pas de les carrosses i la gran presència de públic. Aquí podreu consultar l’itinerari complert de la Cavalcada que aquest any recorrerà 3,77 quilòmetres, 215 metres més que en l’habitual recorregut.

A més, per tal de garantir al seguretat en el moment de la celebració de la Cavalcada s’ampliarà el nombre de voluntaris que faran d’escoltes al costat del seguici i s’encarregaran d’evitar que el públic assistent s’apropi massa a les carrosses.

Una alumna de l’Escola La Vinyala és l’autora del cartell de la Cavalcada 2015

Una alumna de l’Escola La Vinyala és l’autora del cartell de la Cavalcada 2015

El dibuix de Carla Fernández Mascó, de 3r B de l’Escola La Vinyala, ha estat la imatge escollida per la Comissió per il·lustrar el cartell de la Cavalcada 2015. L’obra destaca per la seva originalitat amb un dibuix viu i colorit en què es poden veure els Reis d’Orient seguint l’estel i viatjant en camell arreu del món. Carla Fernández, juntament amb els altres dos finalistes de la selecció, Martí Font Canals, del Col·legi Sant Vicenç, i Joel Abelló i Jara, de l’Escola La Immaculada, tindran l’honor de rebre Ses Majestats i entregar-los la clau de les cases de Sant Vicenç dels Horts el dia 5 de gener a la Casa de la Vila.

Més de tres-cents nens i nenes d’escoles de Sant Vicenç han col·laborat en el procés de disseny del cartell de la cavalcada i han fet arribar a l’organització els seus dibuixos d’inspiració nadalenca sobre els Reis Mags i la Nit de Reis. En la iniciativa hi ha participat nens i nenes des de P-3 fins a 6è de primària de les escoles La Vinyala, La Guàrdia, Sant Antoni, La Immaculada, Sant Vicenç i Sant Jordi.

La Cavalcada de Reis canviarà de recorregut per motius de seguretat

La Cavalcada de Reis canviarà de recorregut per motius de seguretat

La Comissió Organitzadora, conjuntament amb l’Ajuntament i la Policia local, ha decidit canviar l’itinerari de la cavalcada de reis i evitar els carrers més estrets per millorar-ne la seguretat. La comitiva mantindrà la major part del seu recorregut habitual però deixarà de passar pel carrer de la Pobla i el carrer Nou, un tram massa estret pel pas de les carrosses i la gran afluència de persones que s’hi congreguen la Nit de Reis.

El nou recorregut s’iniciarà com cada any a la Plaça de la Vila i continuarà per Rafel de Casanova però, enlloc de girar a la Pobla i el carrer Nou, passarà pels carrers d’Anselm Clavé, de Sant Josep i del Riu i reprendrà el recorregut tradicional: seguirà pel carrer de Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep.