loader image

Arriba la 119ª Cavalcada de Reis

Recollida de cartes

La tarda del 5 de gener, Ses Majestats arribaran per art de màgia al Centre Catòlic, des d’on baixaran a peu fins a la Casa de la Vila acompanyats del seguici de Patges Reials que il·luminaran la comitiva amb torxes. Com cada any desfilaran a peu pels carrers Torres i Bages, Montjuïc i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’Ajuntament, on els esperaran els nens i nenes de la vila per entregar-los les seves cartes.

A les 18 h, els Reis d’Orient pujaran als Trons Reials i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol, Junqueras, els entregarà la clau per obrir les cases del poble acompanyat de Carla Fernández, la nena creadora del cartell de la cavalcada, i de Martí Font i Joel Abelló, els dos finalistes del concurs. Una vegada acabada la rebuda institucional, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus Patges, recolliran les cartes dels nens i nenes des dels seus Trons.

Nou recorregut de del seguici

A les 20 h, la Comitiva encapçalada per l’Estrella recollirà Ses Majestats a l’Ajuntament per iniciar la Cavalcada que enguany tindrà un nou itinerari per motius de seguretat que suposarà un augment del recorregut de la Comitiva pel centre del poble que passarà a tenir 3,77 km, enlloc dels habituals 3,56.

L’itinerari començarà a la plaça de la Vila i seguirà pels carrers de Rafel de Casanova; però enlloc de seguir pel carrer la Pobla i Nou, passarà pels carrers Anselm Calvé, Sant Josep i del Riu, on seguirà el camí habitual pel carrer Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada finalitzarà a la rotonda de la Vinyala, carrer Claverol, sobre les 22 h.

El seguici més gran de la seva història amb una nova carrossa

L’Estrella d’Orient I encapçalarà la Cavalcada i estarà seguida per la música dels membres de la Banda de La Guàrdia, la nova carrossa dedicada als castells amb ‘Els Carallots’ i les tres carrosses dels Geganters. Continuaran la comitiva el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II, el Camell Reial i la Carrossa del Carbó anticiparan l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que repartiran caramels des de les seves carrosses. Finalment la Bombolla Reial i el camió de les joguines tancaran la cavalcada.

Últims preparatius de les carrosses a la nau

Unes 230 persones com a voluntàries

La Cavalacada 2015 compta amb la participació d’uns 230 voluntaris gràcies a la incorporació d’una nova carrossa i l’augment d’escoltes que acompanyaran a peu el seguici i evitaran que les persones s’apropin massa a aquestes. Aquestes xifres demostren una vegada més l’esperit popular d’aquesta celebració que és possible gràcies a la participació dels voluntaris en l’elaboració de les carrosses, el muntatge dels Trons Reials i la realització de l’entrega de la carta als Reis i de la Cavalcada.

Més caramels que el 2014

Al llarg de la Nit de Reis es repartiran 1600 kg de caramels sense gluten, 100 kg més que l’any anterior.

El hashtag #cavalcadasvh per estar informat i compartir imatges sobre la cavalcada

Un any més l’organització convida als vicentins i vicentines a seguir tota la informació sobre la cavalcada als comptes de Twitter i Facebook de la Cavalcada de Reis i també amb el hashtag #cavalcadasvh. A més, els anima a participar en la cavalcada 2.0 compartint les seves fotografies de la nit més màgica de l’any fent servir #cavalcadasvh a les xarxes.

Share This

Share this post with your friends!