loader image

Notícies Cavalcada 2021

Tot a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient el 5 de gener

La Nit de Reis a Sant Vicenç dels Horts serà diferent de com ho sol ser cada 5 de gener. Però aquesta arrelada tradició que se celebra a la vila des del 1896 -i una de les primeres cavalcades de l’Estat- es mantindrà aquest 2021 malgrat la situació de pandèmia. Tot i que no es podrà fer la cavalcada amb tot el seu seguici de carrosses i elements o la pluja de caramels, Ses Majestats recorreran els carrers de Sant Vicenç dalt de 3 camions perquè petits i grans els puguin veure atansats en finestres i balcons. A més, els infants podran entregar la carta en unes Bústies Reials. I tothom podrà seguir l’arribada dels Reis en vídeo des de casa a través de les xarxes socials de la cavalcada i en directe a la televisió local.

Recollida de cartes

La icònica imatge dels Trons Reials a l’Ajuntament i de la plaça de la Vila plena a vessar de famílies per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar i entregar-los la carta en persona no es repetirà aquest any. Les mesures de seguretat no permeten l’entrega de cartes en mà, però per això hem preparat unes Bústies Reials màgiques on es podran tirar les cartes del 2 al 5 de gener.

Seguiu en directe l’arribada de Ses Majestats des dels dispositius mòbils o la televisió

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per art de màgia la tarda del 5 de gener a les 18h a l’interior de l’Ajuntament per rebre de mans de l’alcalde Miguel Comino la clau de Sant Vicenç. Per motius de seguretat no es podrà seguir presencialment, però us animem a connectar-vos i descobrir en temps real els últims preparatius dels Patges i l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

L’emissió en vídeo la podreu veure en directe al canal de la televisió local de Sant Vicenç dels Horts i en streaming al canal de Youtube, Instagram i Facebook de la Cavalcada de Reis. Us animem a connectar-vos a les 18h i seguir-ho!

També s’emetrà a les xarxes socials A.C.A Televisió Local de Sant Vicenç i de l’Ajuntament SVH.

Itinerari

Per fer possible que tots els infants puguin veure els Reis passar i a la vegada vetllar per la seguretat de totes les persones en la situació de pandèmia que vivim, hem preparat amb l’Ajuntament un itinerari que recorrerà moltíssims carrers de tots els barris de Sant Vicenç per tal d’evitar aglomeracions i fer que es pugui veure la comitiva des de finestres i balcons.

Vila Vella:

C/Rafael de Casanova

C/Pas del Llop

C/Comerç

Parc del Mamut Vènux

Ctra. De Sant Boi (Lateral)

C/Àngel Guimerà

 

Can Ros:

C/Barcelona

Ctra. De Sant Boi (lateral)

 

El Serral:

C/Agricultura

C/ del Serral

C/Mare de Déu de Núria

Ctra. de Sant Boi (Lateral)

Plaça Joan Prats i Escala

Ctra. de Sant Boi

 

Sant Josep:

C/Llobregat

C/Barcelona

C/Girona

C/Albacete

C/Barbastre

C/Córdoba

C/Ciudad Real

C/Antoni Mompel

Avinguda Ferrocarril

Travessera de Barcelona

C/Albacete

Can Ros

C/Girona

C/Mossèn Jacint Verdaguer

 

Vila Vella:

C/Sant Miquel

C/Sant Joan Bosco

 

El Turó:

C/Mestre Ramón Camps

C/Montjuïc

C/Aragó

C/Torres i Bages

C/Turó

C/Francesc Macià

C/Puig Castellar

C/Mare de Déu del Carme

C/Montjuïc

 

Vila Vella:

C/Sant Miquel

C/Rafael de Casanova

Plaça de la Vila

C/Mossèn Josep Duran

C/Barcelona

C/Nou

C/Ramon Poch

Ctra. de Sant Boi (dreta)

Can Sabat:

C/Nou

C/Anselm Clavé

C/Primer de Maig

C/Nou

C/Sant Josep

 

La Vinyala

C/Mestre Pérez Moya

C/Marinada

C/La Vinyala

Plaça Carme Llinàs

C/Miguel Hernández

C/Garcia Lorca

C/Sant Josep

C/Mestre Pérez Moya

 

El Llinàs

C/Enric Aymerich i Rigol

C/Olot

La Guàrdia

C/La Corunya

C/Lugo (esquerra)

C/Ourense

C/La Llacuna

 

La Font del Llargarut

C/de la Font del Llargarut fins AAVV

C/de la Font del Llargarut

 

La Guàrdia

C/La Llacuna

C/Olesa

C/Linares (fins el cementiri)

C/Linares (fins la rotonda del carrer del Sàhara)

C/Linares

 

Can Costa

C/Lucena

C/Martorell

C/Sant Joan

 

Sant Antoni

Avda. de Torrelles

Avda. de Les Planes

C/Narcís Monturiol

Avda. del Mas Picó

C/Mestre Millet

C/Joan Llimona

C/Pompeu Fabra

Avda. Central de Sant Antoni

C/Fundadors

C/Walt Disney

C/ de les flors

C/ del Montseny

C/ del Bon Punt

C/ del Rosari

C/Gatosar

C/Ignasi Iglesias

C/ del Pol. Ind. Sant Antoni

C/de l’aurora (BV-2005 fins BV-2002)

 

Sant Roc

Camí de Can Pascual

C/Velázquez

C/Murillo

C/Salvador Dalí

C/Mallol

Avda. de Sant Roc

Camí de Can Pascual

Ctra. de Sant Boi (BV-2002)

 

Can Sabat

C/Nou

C/de Sant Josep

 

La Vinyala

C/del Claverol

 

La Guàrdia

Avda. Mil·lenari

C/del Cementiri

C/del Papiol

C/Sant Domènech

Mesures de seguretat

El recorregut s’iniciarà cap a les 18.30h, un cop Ses Majestats hagin recollit la clau de la ciutat. Tots aquells que pugueu veure’ls des de finestres i balcons, espereu-los a casa amb el fanalet encès. En el cas que la comitiva no passi per davant de casa vostra, podeu apropar-vos al punt més proper acompanyats de la vostra bombolla de convivència, respectant les mesures de mascareta, neteja de mans i distància per evitar aglomeracions. Quan estiguin a punt d’arribar els Reis, sentireu una sirena ben forta per tal que pugueu preparar-vos per rebre’ls.

Els Reis arribaran a Sant Vicenç dels Horts malgrat la pandèmia

La situació sanitària actual causada per la Covid-19 farà que no puguem viure la Nit de Reis de Sant Vicenç dels Horts tal com ho hem fet cada any: amb l’esplendorosa recollida de cartes de mans de Ses Majestats els Reis d’Orient des dels Trons Reials a l’Ajuntament, ni de la Cavalcada de Reis amb totes les carrosses i elements màgics i la pluja de caramels que la fan tan especial. Però des de la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis, amb la complicitat de l’Ajuntament, estem treballant de valent per fer possible que la màgia arribi a Sant Vicenç dels Horts. Ja us en podem avançar alguns detalls: 

Recollida de cartes

Del 2 al 5 de gener els infants de Sant Vicenç podeu lliurar les seves cartes en unes Bústies Reials màgiques que trobareu a l’Ajuntament. 

A més, també podeu enviar la vostra carta online i els Reis us respondran personalment tan aviat com puguin!

Il·luminem l’arribada de Ses Majestats amb fanalets

La tarda del 5 de gener us animem a il·luminar les vostres finestres i balcons amb un fanalet que simbolitza la il·lusió dels nens i nenes de la vila per l’arribada dels Reis. Per això, enguany hem preparat uns fanalets per guiar els Savis vinguts d’Orient pels carrers de la nostra vila que ja hem repartit a les escoles. Aquells infants que no el tingueu podeu trobar-los a les dependències municipals. I, per il·luminar el fanalet, podeu adreçar-vos a algunes de les botigues per recollir l’espelma.

 

Ses Majestats arribaran el 5 de gener

La tarda de la vigília de Reis, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Sant Vicenç dels Horts i passaran per la gran majoria dels carrers de la vila en una comitiva motoritzada. Petits i grans podreu atansar-vos des de finestres i balcons per veure’ls arribar i donar-los la benvinguda amb els fanalets encesos.

Ses Majestats esperen que sobretot feu cas de les autoritats i eviteu baixar al carrer a rebre’ls, ja que la seva visita no ens ha de fer oblidar la situació actual de pandèmia, encara que volen que gaudiu de la seva màgia com cada any.

 

Una tradició amb 125 anys d’història

El 1896 la desfilada dels tres Reis damunt d’un carro carregat de regals, mentre el públic els dedicava cants en passar, va donar origen a la primera cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, una de les cavalcades més antigues de l’Estat Espanyol, juntament amb la d’Alcoi (1866) i la d’Igualada (1895). Des del seu inici i fins a l’actualitat, la Cavalcada de reis ha estat promoguda i duta a terme gràcies a la participació de voluntaris que amb il·lusió ofereixen el seu temps i esforç per fer possible l’arribada de Ses Majestats.

Voluntaris i voluntàries que aquest any també estan treballant perquè malgrat les circumstàncies actuals, la Nit de Reis sigui tan màgica com sigui possible per a tots els nens i nenes de Sant Vicenç dels Horts.