loader image

Els Patges

Tot i que secundaris, els Patges són uns personatges molt importants ja que són els ajudants dels Reis Mags. I és que Ses Majestats són tres, però de nens i nenes arreu del món n’hi ha moltíssims. Per això la feina dels Patges és imprescindible, tant la nit de reis com durant la resta de l’any. Durant l’any petits i més grans intenten portar-se bé, no fos cas que algun dels Patges dels Reis Mags estigui a prop i avisi als Tres Reis que aquella persona hauria de rebre carbó.

Aquests personatges màgics s’encarreguen de preparar la visita dels Reis Mags a Sant Vicenç dels Horts, i a totes les poblacions de Catalunya. A més, recullen les cartes dels nens i nenes els dies abans a la Nit de Reis i les fan arribar als Reis Mags, i els ajuden a repartir els regals per totes les llars.

La nit de reis, els patges de Sant Vicenç acompanyen a Melcior, Gaspar i Baltasar a vestir-se i els entreguen totes les cartes que han recollit. Quan ja estan preparats surten en comitiva cap a l’Ajuntament de la Vila, on hi ha preparats els  trons reials perquè  s’hi asseguin Ses Majestats mentre ells s’encarreguen d’acompanyar a tots aquells qui s’acosten a entregar la seva carta. Després, cada Patge puja a la carrossa reial amb el seu Rei i l’acompanya  al llarg de tota la cavalcada. Al vespre i durant tota la nit haurà d’ajudar als Reis a preparar i repartir tots els regals.