loader image

La Nau

El creixement de la comitiva amb carrosses i altres elements i l’espectacularitat de la Nit de Reis ha estat possible, en bona part, gràcies a la construcció d’una nau per a la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts. Una necessitat que es va perseguir durant dècades fins a aconseguir el 2003 la cessió d’un terreny on es podria construir l’esperada nau.

Voluntaris de la Comissió ajudats de forma desinteressada per professionals i empresaris de la construcció de Sant Vicenç han aixecat personalment la nau de la Cavalcada. Una realitat que ha fet possible la conservació de carrosses d’un any per l’altre, de manera que no s’han de començar cada any des de zero i s’ha pogut treballar per fer créixer i millorar la comitiva de la cavalcada i l’escenari Reial, així com guardar-hi l’abillament reial.

La nau és una realitat sobretot gràcies a la insistència i iniciativa d’en Marc Valls i Rusinès, President de la Comissió i durant molts anys motor de la cavalcada, que ens va deixar prematurament el 2018. És per això que la Comissió espera inaugurar oficialment la primavera de 2024 la nau donant-li el nom de la persona que la va fer possible i reconèixer així la seva tasca al capdavant de la cavalcada. Ja fa anys que la nau està en ús, però fins al 2021 no s’acaba definitivament la seva construcció.