loader image

Col·laboradors

La Cavalcada de Reis no seria possible sense la implicació dels seus voluntaris i sobretot sense l’ajuda d’altres entitats socioculturals de la vila de Sant Vicenç dels Horts:

L’Esplai Flor de Neu s’encarrega des de fa anys d’elaborar una de les carrosses amb l’ajuda dels seus monitors, joves i pares. La Nit de Reis aquesta carrossa desfila acompanyada dels membres de l’Esplai Flor de Neu.

L’A.E. i G. Roc d’Oró elabora des dels anys 70 una carrossa per la Nit de Reis amb la col·laboració d’escoltes, monitors i pares. Tant escoltes com monitors el dia 5 de gener es passegen dalt de la carrossa repartint-hi caramels.

La Colla de Geganters decora dues de les carrosses que integren la comitiva reial. Una d’elles està presidida pel Vicenç i la Coloma, els gegants de Sant Vicenç, i per membres geganters. L’altra carrossa està integrada per més membres geganters i animada amb música enllaunada.

L’Associació Colla de diables “Àngels Diabòlics” elabora, des de la cavalcada de l’any 2013, la Carrossa del Carbó. Els Diables s’encarreguen de fer aquesta carrossa i ajuden a Ses Majestats a fabricar, amb el seu foc, el carbó que els nens més entremaliats rebran la Nit de Reis.

La Fundació Iris participa en la Cavalcada de Reis des del 2016. L’entitat elabora l’anomenada “carrossa infantil”, que anteriorment havia estat de les Pubilles del poble i els darrers anys havia estat elaborada per un col·lectiu de pares voluntaris.

La Colla castellera “Carallots” elabora des del 2015 una carrossa inspirada en la tradició dels castells i en la qual participen els membres de la Colla Castellera.

A més, la Nit de Reis comptem amb la participació de diversos grups de música de la vila que animen amb Nadales la Cavalcada de Reis.

El vincle i col·laboració del Centre Catòlic amb la Cavalcada es remunta en les primeres cavalcades. Actualment, l’entitat cedeix el seu espai a la Comissió de la Cavalcada perquè hi pugui celebrar algunes de les seves reunions. A més, és al Centre Catòlic on apareixen els Reigs Mags per art de màgia i on s’inicia la comitiva fins a l’Ajuntament.

D’altres voluntaris i voluntàries, associacions i empreses col·laboren amb la cavalcada a través de l’elaboració de les carrosses dels Reis, dels personatges animats, Trons Reials… També amb la cessió de camions, furgonetes i tractors per motoritzar les carrosses.

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç està organitzada per la Comissió i és possible gràcies a tots els voluntaris, però també rep ajuda institucional. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts dona suport a aquesta tradició cedint alguns dels seus espais o comprant els caramels, però sobretot amb l’aportació econòmica a través de subvencions de la Regidoria de Cultura.