loader image

Els Reis d’Orient

Els tres Reis d’Orient arriben a Sant Vicenç cada 5 de gener per repartir milions de regals a les llars de petits i grans. En el seu origen van portar or, encens i mirra al nen Jesús, guiats per un estel fins a Betlem. Tothom coneix a Ses Majestats com a Melcior, Gaspar i Baltasar, o Rei Blanc, Rei Ros i Rei Negre.

La Nit de Reis és un dels dies més esperats de l’any, és un dia ple d’encant i il·lusió per tothom. Els Reis tenen poders, i per això, tenen la capacitat de ser a molts llocs a la vegada. Poden aparèixer en carrossa o camell, recollir les cartes, donar caramels, participar en més d’una cavalcada i repartir regals -o carbó- per tot el planeta. De fet, els més atents els deixen menjar i beure per ajudar-los a passar la que per ells és, sens dubte, la nit més llarga de l’any.

Ses Majestats els Reis Mags s’omplen de joia de poder robar el somriure als ciutadans amb els seus regals i es prenen molt seriosament la seva tasca. S’encarreguen de llegir, amb l’ajuda dels Patges, les cartes que tothom els fa arribar. Melcior, Gaspar i Baltasar sempre estan molt contents de visitar la vila de Sant Vicenç i cada any arriben carregats de regals.

Els Reis d’Orient només desitgen una cosa: volen que el dia de Reis tothom sigui feliç i es deixi portar per la seva màgia. Aquest és el seu autèntic regal.