loader image

Breu història

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts es remunta a finals del segle XIX, quan l’any 1896 un grup de vicentins vinculats al Centre Catòlic van posar en marxa una petita cavalcada que va recórrer el casc antic de la vila. La llavor d’aquesta primera cavalcada organitzada per veïns de Sant Vicenç ha anat creixent fins a convertir-se en la gran cavalcada que és ara.

Al llarg d’aquests més de 126 anys hi ha una cosa que mai ha canviat: des dels seus inicis i encara ara la cavalcada de Sant Vicenç és una realitat gràcies a la iniciativa i dedicació de tots els voluntaris que treballen al llarg de l’any i especialment els mesos més propers a la nit de reis per preparar l’arribada dels Reis d’Orient i la cavalcada amb què recorreran els carrers per saludar menuts i grans. Persones que de forma desinteressada participen en la confecció de carrosses, l’organització del dia 5, el muntatge de l’escenari, la posada a punt dels personatges animats, els carmelers, el servei d’ordre durant la cavalcada… en definitiva, tot un gran engranatge que fa possible que amb l’ajuda de més d’un centenar de voluntaris cada any puguem gaudir de la nostra estimada cavalcada.

En aquest web hi trobareu imatges valuosíssimes, cedides de l’arxiu personal i familiar de vicentins i vicentines per a l’arxiu de la Cavalcada i en especial amb motiu de l’exposició “125 anys de la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts” celebrada el 2022. Tot el nostre agraïment per a aquelles que ens han cedit les seves imatges. Us recordem que si teniu fotografies o vídeos antics de la Cavalcada a Sant Vicenç, ens les podeu fer arribar per incorporar-les al nostre arxiu digital.