loader image

Els Patges i el seguici

Tot i que secundaris, els Patges i el seguici tenen un paper molt important, ja que són els ajudants dels Reis d’Orient. I és que Ses Majestats són tres, però d’infants arreu del món n’hi ha moltíssims. Per això, la feina dels Patges és imprescindible, tant la nit de reis com durant la resta de l’any. Al llarg de l’any petits i més grans intenten portar-se bé, no fos cas que algun dels Patges dels Reis Mags estigui a prop i avisi als Tres Reis que aquella persona hauria de rebre carbó.

Aquests personatges màgics s’encarreguen de preparar la visita dels Reis Mags a Sant Vicenç dels Horts, i a totes les poblacions. A més, recullen les cartes dels nens i nenes els dies abans a la Nit de Reis i les fan arribar als Reis, i els ajuden a repartir els regals per totes les llars.

La nit de reis, els Patges de Sant Vicenç acompanyen a Melcior, Gaspar i Baltasar a vestir-se i els entreguen totes les cartes que han recollit. Quan ja estan preparats surten en comitiva cap a l’Ajuntament de la Vila, on hi ha preparats els majestuosos Trons Reials perquè s’hi asseguin Ses Majestats mentre ells s’encarreguen d’acompanyar la mainada que s’acosta a entregar la seva carta. Després, cada Patge puja a la carrossa amb el seu Rei i l’acompanya al llarg de tota la cavalcada. Al vespre i durant tota la nit haurà d’ajudar els Reis a preparar i repartir tots els regals.

Els Patges i els Reis van acompanyats del seu seguici, nens i nenes de Sant Vicenç dels Horts que tenen el gran honor de participar en la cavalcada la Nit de Reis per donar-los un cop de mà repartint caramels i acompanyant els nens i nenes a entregar-los la carta. Tradicionalment, a Sant Vicenç dels Horts el seguici estava format únicament per nenes, però des de 2020, amb l’estrena del nou abillament i coincidint amb els 125 anys de la Cavalcada a la vila, s’ha incorporat també la participació de nois. Hi participen habitualment nois i noies d’entre 12 i 15 anys, si voleu participar-hi podeu escriure’ns al correu de la Comissió Organitzadora a inicis de tardor, i us informarem sobre el dia d’inscripció.