loader image

Tot a punt per a la 127a Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran com és tradició el dia 5 de gener a la tarda per art de màgia per omplir d’il·lusió els carrers de Sant Vicenç dels Horts.

La cavalcada d’enguany recuperarà el trajecte històric i tornarà a passar pel tram del carrer Barcelona per on l’any passat no va poder passar a causa de les afectacions per obres. Enguany es repartiran 1.800 quilograms de caramels sense gluten.

Com cada any, la majoria de carrosses han estat renovades amb decoracions i temàtiques diferents. I també s’hi fan millores de manteniment per fer-les més segures.

 

Programa

Del 2 al 5 de gener: Bústies Reials a Can Comamala de les 10 a les 20 h
Dia 5 de gener: 18 h a la plaça de la Vila: arribada de Ses Majestats, rebuda dels nens finalistes del concurs del cartell i entrega de la clau de mans de l’alcalde Miguel Comino. Tot seguit, lliurament de cartes als Reis d’Orient.

20 h: Inici de la Cavalcada de Reis

 

Itinerari:

A les 20 h les carrosses recolliran Ses Majestats a la plaça de la Vila i començarà la cavalcada. Passarà pel carrer Rafael Casanova, Anselm Clavé, Sant Josep, del Riu, carrer Barcelona, Llobregat, Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. I acabarà el seu recorregut a l’avinguda Torrelles.
Al carrer Sant Miquel, des de la cruïlla de Sant Joan Bosco fins a la cruïlla d’Anselm Clavé, no hi haurà música perquè les persones amb hipersensibilitat puguin gaudir-ne.

128 anys d’història d’una cavalcada feta per voluntaris

Aquest 2024 farà 128 anys de la primera cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, una de les més antigues que se celebren de forma continuada a Catalunya, juntament amb la cavalcada d’Igualada del 1895. La primera la van posar en marxa un grup de vicentins que va organitzar una petita cavalcada que va recórrer el nucli antic de la vila. El 1896 es van repartir regals dalt de carros, acompanyats amb unes espelmes gruixudes per fer llum i amb forques de batre pujaven els paquets a les finestres i balcons de les cases.
Des dels seus inicis i fins avui en dia la cavalcada és possible gràcies a tots els seus voluntaris, més d’un centenar de persones que al llarg de l’any i en especial els dies previs al 5 de gener treballen per fer possible la Nit de Reis a Sant Vicenç dels Horts.

Share This

Share this post with your friends!