loader image

Torna la Nit de Reis de sempre

Aquest any per fi podrem viure una Nit de Reis amb tota la normalitat després d’uns anys marcats per la pandèmia. Els nens i nenes podran entregar la carta en mà als Reis a l’Escenari Reial de la plaça de la Vila, la qual cosa no era possible des del 2020.

En la cavalcada del 2023 també podrem recuperar la tradicional pluja de caramels, enguany 2.100 kilograms. I els infants podran veure de nou els somriures de Ses Majestats, ja que enguany no hauran de dur mascareta. Tot està a punt i preparat perquè puguem viure una Nit de Reis com abans.

Com cada any, la majoria de carrosses han estat renovades amb decoracions i temàtiques diferents. I també s’hi ha fet millores per fer-les més segures.

Enguany el recorregut habitual canviarà parcialment, ja que no podrà passar pel tram afectat per obres del carrer Barcelona i la Cavalcada es desviarà pel carrer Antoni Gaudí i passarà pel lateral de la carretera de Sant Boi i el carrer Àngel Guimerà, fins al carrer Barcelona.

Programa

Del 2 al 5 de gener: Bústies Reials a Can Comamala de les 10 a les 20.15 h 
Dia 5 de gener: 18 h a la Plaça de la Vila: arribada de Ses Majestats, entrega de la clau de mans de l’alcalde Miguel Comino i lliurament de cartes als Reis d’Orient.

20 h: Inici de la Cavalcada de Reis

Itinerari:

A les 20 h les carrosses recolliran Ses Majestats a la plaça de la Vila i començarà la cavalcada! Passarà pel carrer Rafael Casanova, Anselm Clavé, Sant Josep, del Riu, Antoni Gaudí. Tot seguit agafarà la carretera de Sant Boi i seguirà pel carrer Àngel Guimerà, Barcelona, Llobregat, Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. I acabarà el seu recorregut a l’avinguda Torrelles.

 

127 anys d’història d’una cavalcada feta per voluntaris

Aquest 2023 farà 127 anys de la primera cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, una de les més antigues que se celebren de forma continuada a Catalunya, juntament amb la cavalcada d’Igualada del 1895. La primera la van posar en marxa un grup de vicentins que va organitzar una petita cavalcada que va recórrer el nucli antic de la vila. El 1896 es van repartir regals dalt de carros, acompanyats amb unes espelmes gruixudes per fer llum i amb forques de batre pujaven els paquets a les finestres i balcons de les cases.
Des dels seus inicis i fins avui en dia la cavalcada és possible gràcies a tots els seus voluntaris, més d’un centenar de persones que al llarg de l’any i en especial els dies previs al 5 de gener treballen per fer possible la Nit de Reis a Sant Vicenç dels Horts.

 

Share This

Share this post with your friends!