loader image

Una exposició per commemorar els 125 anys de la Cavalcada de Sant Vicenç dels Horts

La Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts es remunta a finals del segle XIX, quan l’any 1896 un grup de vicentins vinculats al Centre Catòlic van posar en marxa una petita cavalcada que va recórrer el casc antic de la vila. La llavor d’aquesta primera cavalcada organitzada per veïns de Sant Vicenç ha anat creixent fins a convertir-se en la gran cavalcada que és ara.

Per commemorar aquesta efemèride, la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis ha preparat una exposició ‘Cavalcada de Reis, més de 125 anys d’història’ que es podrà veure aquesta festa major a la sala Narcís Lunes de la Biblioteca les Voltes

A través d’aquesta exposició podreu veure algunes imatges representatives de l’evolució de la cavalcada al llarg dels anys: els canvis de vestimenta, la primera comitiva amb carros, passant pels Reis a cavall, la incorporació de carrosses motoritzades, fins a la majestuositat guanyada aquests últims anys… 

A més, els dies 22 i 23 s’hi exposaran els vestits dels Reis d’Orient, Patges i Seguici que han volgut que puguem veure la seva vestimenta de ben a prop.

 

VINE A VEURE L’EXPOSICIÓ

  • Lloc: Biblioteca Les Voltes a la Sala Narcís Lunes
  • Horaris:
    Dissabte 22: de 10 a 14.30 h i de 16 a 21 h (exposició fotogràfica i mostra de vestits)
    Diumenge 23: de 10 a 14.30 i de 16 a 20 h (exposició fotogràfica i mostra de vestits)
    De dilluns 24 a dijous 27: en horari d’obertura de la Biblioteca (exposició fotogràfica)

 

Al llarg d’aquests 126 anys hi ha una cosa que mai ha canviat: des dels seus inicis i encara ara la cavalcada de Sant Vicenç és una realitat gràcies a la iniciativa i dedicació de tots els voluntaris que treballen al llarg de l’any i especialment els mesos més propers al 5 de gener per preparar l’arribada dels Reis d’Orient i la Cavalcada amb què recorreran els carrers per saludar menuts i grans. Persones que de forma desinteressada participen en la confecció de carrosses, l’organització del dia 5, el
muntatge de l’escenari, posada a punt dels personatges animats, els carmelers, servei d’ordre durant la cavalcada… en definitiva, tot un gran engranatge que fa possible que amb l’ajuda de més d’un centenar de voluntaris cada any puguem gaudir de la nostra estimada cavalcada.

Amb aquesta exposició volem celebrar els 125 anys de la Cavalcada, complerts al 2021, però que per la situació de pandèmia commemorem aquest 2022. Una exposició que també és un homenatge a totes les persones que en aquests 126 anys d’història han participat en la cavalcada: veïns de Sant Vicenç, tractoristes, entitats, empreses col·laboradores i un llarg etcètera. Hauríem volgut que tots i cadascun dels voluntaris tingués un raconet en aquesta exposició, tanmateix això requeriria tot un carrer per plasmar-hi tothom.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a l’ajuda de veïns de Sant Vicenç que ens han cedit imatges del seu arxiu personal i familiar. Moltes gràcies!

A tots els que heu fet i feu possible la Cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, us dediquem aquesta exposició i tot el nostre agraïment.

 

Share This

Share this post with your friends!