loader image

Reis mags, patges i seguici estrenaran vestimenta aquesta cavalcada

El 1896 es va organitzar una petita comitiva en la qual els Reis Mags repartien joguines en carro, que va donar lloc a la primera cavalcada de Sant Vicenç dels Horts i una de les primeres que se celebraven a Catalunya. El passat 5 de gener de 2021 es van complir 125 anys d’aquesta data històrica, una efemèride molt especial que per la situació de pandèmia es commemora un any després, quan ja se sumaran 126 anys de cavalcades.

Per celebrar els més de 125 anys de cavalcades a la nostra vila, la Comissió Organitzadora i Ses Majestats els Reis d’Orient han preparat una sorpresa molt especial: Reis Mags, patges i seguici estrenaran vestimenta aquesta cavalcada. Un nou vestuari que vol ser reflex de la saviesa i el coneixement a través de l’espiritualitat, la divinitat, el poder i la potència d’esperit dels tres Reis Mags i s’allunya de la representació del poder material.

Els nous vestits ens transportaran als orígens dels tres mags savis que van unir els seus camins seguint l’estel d’orient i que de llavors ençà porten cada 5 de gener il·lusió als nens d’arreu: Melcior, d’Europa; Gaspar, d’Àsia i Baltasar, d’Àfrica.

Rei Melcior, l’europeu: inspirat en el mag de fantasia per antonomàsia, el Mag Merlí que tots els nens i nenes coneixen i en el món màgic dels éssers fantàstics com els elfs amb olor de bosc.

Rei Gaspar, l’asiàtic: recorda als Onmyójis, antics bruixots i endevinadors japonesos considerats com a grans coneixedors de l’astronomia, la naturalesa i les religions, donant-li una imatge propera als samurais, als ainus i als emperadors.

Rei Baltasar, l’africà: reflex del ric món de la cultura de les tribus africanes i els seus xamans, buscant una imatge que representés el continent amb un sol cop de vista.

A més, els colors dels seus vestits ens permeten identificar-los i transmeten qualitats com la màgia, l’elegància, el poder, la saviesa i el coneixement.

Pel Rei Melcior i el seu patge i seguici s’ha escollit el vermell (energia, vida, emoció, passió, foc, amor diví, generositat, la sang de Crist), el blanc (llum, el bé, la veritat, la puresa, la perfecció, la saviesa, la neu, l’hivern), i el daurat (or, prosperitat, riquesa, sol, llum solar).

Al Rei Gaspar l’identifiquem amb la gamma de blaus (estabilitat, profunditat, l’ordre del sagrat, la immortalitat i el poder, la tranquil·litat, la protecció, la salut, l’enteniment, la generositat), el blanc i l’argent (conductor de calor, mal·leable, lluna, femení, conductivitat, pau, harmonia, expressió de la consciència, aigua, puresa, franquesa i rectitud).

A la vestimenta del Rei Baltasar hi dominen gammes de colors alegres, vius com el groe (or), el verd (natura, esperança, curació, salut, joventut, fertilitat, vida) i el carabassa evocant les postes de sol africanes.

Share This

Share this post with your friends!