loader image

Compte enrere per la Cavalcada de Reis 2022 a Sant Vicenç dels Horts

Tot a punt per a la Cavalcada de Sant Vicenç que arriba als 126 anys d’història

Enguany podrem gaudir de nou de la Cavalcada en la seva esplendor amb el seguici de carrosses i d’elements reials, però amb algunes limitacions per la situació de pandèmia: l’entrega de cartes es farà a través de les Bústies Reials i serà a partir del 2 de gener.

La Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç i els seus voluntaris ja fa setmanes que treballem per preparar les carrosses i elements per a la Nit de Reis d’aquest 2022. Una Nit que serà ben especial per tots amb la recuperació de la històrica comitiva formada per setze carrosses i elements. L’any passat es va haver d’adaptar a la situació de pandèmia amb la  retransmissió en línia de l’arribada de Ses Majestats a l’Ajuntament, la recollida de cartes a les màgiques Bústies Reials i un recorregut de Ses Majestats pels carrers de la vila en un únic vehicle per fer que els més petits poguessin veure Melcior, Gaspar i Baltasar a prop de casa i evitar així multituds al carrer.

Lliurament a les Bústies Reials de les cartes pels Reis

Per tal d’evitar aglomeracions la tarda del 5 de gener a la plaça de la Vila, enguany no es podrà celebrar la tradicional entrega de la carta en mà a Ses Majestats els Reis d’Orient. Tal com es va fer l’any passat, petits i grans podran portar les seves cartes a les Bústies Reials màgiques, que han preparat Ses Majestats, amb l’ajuda de la Comissió, per recollir els desigs de tothom. Les Bústies seran a la plaça de la Vila des del 2 de gener a la tarda i fins al 5 de gener mateix, però aquest últim dia s’hauran d’entregar abans de l’arribada dels tres Savis. 

Horaris de les Bústies Reials: Dia 2 de 17 h a 21 h; dies 3 i 4 de 10 a 21 h i dia 5 de 10 a 18.30 h.

Rebuda de Ses Majestats i cavalcada

A les 19 h, Melcior, Gaspar i Baltasar, amb el seu seguici de Patges, baixaran caminant des del Centre Catòlic fins a la plaça de la Vila. Allà seran rebuts per l’alcalde, Miguel Comino, i els nens guanyadors del concurs del dibuix que il·lustra el cartell de la Cavalcada. Els faran entrega de la clau que obre les cases de la ciutat.

Tot seguit, començarà una de les Cavalcades de reis més esperades. El seguici recorrerà l’itinerari habitual amb inici a la plaça de la Vila i passarà pel Carrer Rafel Casanova, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de Sant Josep, Carrer del Riu, Carrer Barcelona, Carrer Llobregat, Carrer Mossèn Jacint Verdaguer, Carrer Sant Miquel, Carrer Anselm Clavé i Carrer Sant Josep. Finalment, acabarà a l’avinguda de Torrelles on Ses Majestats i els seus Patges marxaran per continuar amb l’entrega de regals. A més, al seu pas per la cruïlla del carrer Sant Joan Bosco fins a la cruïlla d’Anselm Clavé, a la cavalcada no hi haurà música per tal que les persones amb hipersensibilitat puguin gaudir-ne.

El dia 5, petits i grans il·luminaran l’arribada de Ses Majestats amb els fanalets que s’han distribuït a les escoles del poble. I que també es poden demanar a l’Ajuntament en cas d’infants no escolaritzats en centres de Sant Vicenç.

Ajuntament

c/. Rafael de Casanova

c/. Anselm Clavé /

c/. Sant Josep

c/. del Riu

c/. Barcelona

c/. Llobregat

c/. Mossèn Jacint Verdaguer

c/. Sant Josep

Avda. de Torrelles

Una cavalcada més vistosa i màgica al 2022, coincidint amb la commemoració dels 125 anys

Sant Vicenç dels Horts és – conjuntament amb la d’Igualada – la Cavalcada de Reis més antiga de Catalunya. La primera Cavalcada de Sant Vicenç va tenir lloc el 1896 i al 2021 vam celebrar els 125 anys d’història d’aquesta tradició al nostre poble. Tanmateix, la situació de pandèmia no va permetre de celebrar-ho com calia i és per això que la commemoració d’aquesta efemèride es farà aquest 2022, en què es compleixen 126 anys de cavalcades.

Coincidint amb els 125 anys d’història de la Cavalcada, Ses Majestats i el seu seguici de Patges estrenaran uns nous vestits que esperem deixaran petits i grans bocabadats. Ens transportaran amb les seves vestidures als continents dels quals són originaris els tres Reis: l’Europa de Melcior, l’Àsia de Gaspar i l’Àfrica de Baltasar.

Com cada any, les tres carrosses de Ses Majestats presenten uns motius renovats i enguany estaran inspirades en l’estètica dels nous vestits. Una altra novetat de la Cavalcada 2022 és que per primera vegada el seguici de patges que acompanya els Reis estarà integrat també per nens.

A més, enguany Ses Majestats han fet un encàrrec especial als voluntaris de la Cavalcada. Saben que moltes criatures entreguen el seu xumet als Reis i es comprometen a deixar d’utilitzar-lo, i per això durant la comitiva hi participarà el “Xumet Reial” on la mainada podrà tirar-hi la seva ‘pipa’ i acomiadar-se’n.

Mesures per la situació de pandèmia

Durant la Nit de Reis caldrà seguir les mesures de neteja de mans, distància i mascareta. Des de la Comissió estem treballant amb il·lusió per fer possible la Cavalcada 2022 i pendents de l’evolució de la pandèmia i les mesures que les autoritats estableixin per contenir-la que poden afectar el dia 5 de gener.

Share This

Share this post with your friends!