loader image

Tot el que has de saber de la 122ª Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts

La cavalcada de Sant Vicenç dels Horts, una de les més antigues de les quals es té constància a Catalunya, se celebra des de 1896 i en tots els seus 121 anys d’història ha estat impulsada per voluntaris i voluntàries que la fan possible. Enguany la #cavalcadasvh variarà el seu recorregut per tal de millorar la seguretat i la mobilitat al municipi i, a més, estrenarà l’entrada del consistori que s’acaba de renovar.

UN NOU RECORREGUT PER MILLORAR LA SEGURETAT I MOBILITAT

A partir d’aquest 2017 la cavalcada que recorrerà més de 3 quilòmetres de la vila, canviarà el seu itinerari habitual per millorar la seguretat i mobilitat de la nit de reis. Enguany la comitiva reial al seu pas pel carrer Barcelona, escurçarà el seu recorregut i girarà pel carrer Llobregat, en comptes de seguir fins a l’església de Sant Josep. També s’impedirà l’estacionament de vehicles al llarg del recorregut per tal de millorar la seguretat de la cavalcada. A més, finalitzarà el seu recorregut a l’avinguda Torrelles, tot i que Ses Majestats els Reis d’Orient sí que aniran fins al Casal de Sant Antoni, però no ho faran acompanyats de les carrosses. Aquí pots consultar tot el recorregut.

Tots aquests canvis es duran a terme per seguir les recomanacions de seguretat i mobilitat establertes per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, en un pla que vol reduir els possibles riscos i minimitzar l’afectació de mobilitat d’aquest tipus d’activitats al municipi i també ha emès un seguit de recomanacions per a la nit de reis. De fet, ja en la seva anterior edició, el 2016, va deixar de passar pel carrer de La Pobla i el carrer Nou, que eren massa estrets per al pas de les carrosses i l’alta congregació de gent que aplegava la cavalcada al seu pas.

1800 KG DE CARAMELS PER A LA CAVALCADA

Durant la cavalcada es repartiran 1850 kg de caramels, 100 kg més que en l’anterior edició, i com en els darrers anys seran sense gluten, aptes per a persones celíaques. Per a aquells que aquesta xifra no us digui res, si es compara amb els 7000 kg de caramels de la Cavalcada de Barcelona per a 1.602.386 habitants, respecte a els 1800 kg repartits per a 28.103 habitants a Sant Vicenç dels Horts: en la principal cavalcada a Barcelona es reparteixen 4,37 kg de caramels per cada 1.000 persones, mentre que a Sant Vicenç es tiren 65,83 kg caramels per cada 1.000 persones.

QUI FA POSSIBLE LA CAVALCADA DE REIS

Des del seu origen, que es remunta al 1896 i fins a l’actualitat, la cavalcada de reis ha estat promoguda i duta a terme gràcies a la participació de voluntaris que desinteressadament ofereixen el seu temps i esforç en fer possible l’arribada de Ses Majestats. En total seran unes 350 persones les que participaran en la cavalcada d’enguany com a voluntaris durant la Nit de Reis.

Al llarg de tot l’any els membres de la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis dediquen les hores lliures a millorar les carrosses i elements, i ja arribat el mes d’octubre, encara més voluntaris i entitats es bolquen per renovar les ornamentacions de les carrosses, posar a punt els trons reials, preparar els vestits…El dia 4 de gener és el moment dels últims preparatius en què la nit acaba ja entrada la matinada del 5 de gener per poder tenir-ho tot enllestit. I de fet, abans de les 6 del matí del mateix dia 5 de gener, ja hi ha molts voluntaris i voluntàries al peu del canó per fer possible el muntatge dels Trons Reials a l’ajuntament o l’arribada de les carrosses a la vila, entre moltes altres coses. En definitiva, si la Cavalcada de Reis de Sant Vicenç dels Horts és possible, és gràcies a la dedicació i il·lusió de tots aquests voluntaris que s’entreguen en cos i ànima per fer possible la nit més màgica de l’any.

RECOLLIDA DE CARTES EN LA NOVA ENTRADA DE L’AJUNTAMENT

Com ja és tradició, la tarda del 5 de gener, els Reis d’Orient apareixen per art de màgia al Centre Catòlic, des d’on baixen a peu acompanyats dels Patges Reials que il·luminen la comitiva amb torxes fins a la Casa de la Vila: des del carrer Torres i Bages, passant per Montjuïc i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’Ajuntament.

Enguany Ses Majestats estrenaran l’accés a l’Ajuntament que ha estat recentment renovat i lluirà més que mai amb els Trons i l’escenari Reial. A les 18 h els Reis d’Orient rebran la clau per obrir les cases del poble de la mà de l’alcaldessa, Maite Aymerich, i dels nens autors dels dibuixos escollits per il·lustrar el cartell de la cavalcada. Una vegada ja tinguin la clau, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus Patges, recolliran les cartes dels nens i nenes des dels seus majestuosos Trons. A partir de les 20 h i un cop recollides totes les cartes, la comitiva de carrosses i elements arribaran fins a la plaça de la Vila per recollir Ses Majestats i començar la tan esperada cavalcada de reis.

UN SEGUICI FORMAT PER 14 CARROSSES I ELEMENTS

Des que el 2015 es va incorporar la carrossa dedicada als castells, amb la participació de la colla castellera d”Els Carallots’, la cavalcada gaudeix del seguici més gran de la seva història amb una comitiva formada per 14 carrosses i elements. Com ja és tradició, l’encarregada d’obrir la cavalcada serà l’Estrella d’Orient que anunciarà l’arribada de Ses Majestats i encapçalarà el seguici. Estarà seguida per la música de la Banda de La Guàrdia, la carrossa dedicada als castells amb ‘Els Carallots’, les carrosses dels Geganters i de la Fundació Iris, entitat que es va incorporar a la cavalcada el 2016. Continuaran la comitiva el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II, el Camell Reial i la Carrossa del Carbó anticiparan l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que repartiran caramels des de les seves carrosses. Finalment la Bombolla Reial i el camió de les joguines tancaran la cavalcada.

CARROSSES RENOVADES

Com sempre, al llarg de l’any els voluntaris treballen per renovar les carrosses amb noves ornamentacions i motius decoratius. A més, dins del procés de renovació i millora de la cavalcada, s’han canviat les estructures de dues carrosses.

SEGUEIX I COMPARTEIX LA TEVA CAVALCADA AMB EL HASHTAG #CAVALCADASVH

Un any més et convidem a seguir tota la informació sobre la cavalcada als comptes de Twitter i Facebook de la Cavalcada de Reis i també amb el hashtag #cavalcadasvh. A més, t’animem a participar en la cavalcada 2.0 compartint les seves fotografies de la nit més màgica de l’any fent servir #cavalcadasvh a les xarxes.

Share This

Share this post with your friends!