Tot a punt per a la 118ª Cavalcada

La cavalcada de reis del 2014 estrenarà uns nous Trons Reials per a la recollida de les cartes de Ses Majestats a la casa de la vila. A més,  totes les carrosses i alguns dels elements reials de la comitiva presentaran un nou aspecte en la 118a cavalcada de la història de Sant Vicenç dels Horts. L’alcalde de la vila, Oriol Junqueras, juntament amb tres nens, entregaran la clau de la ciutat a Ses Majestats. Com és tradició, la cavalcada de Reis recorrerà 4 km dels carrers de Sant Vicenç i comptarà amb la participació de més de 200 voluntaris.

Un escenari encara més imponent per a rebre els Reis Mags

La comissió organitzadora de la Cavalcada ha treballat en els darrers 2 anys per a crear un escenari majestuós i imponent a la plaça de la vila. Enguany la construcció d’aquest escenari arribarà a la seva culminació amb la introducció de tres trons reials nous, molt més vistosos i  que aniran en consonància amb la majestuositat del conjunt escenogràfic: les columnes de 5 metres il·luminades de diferents colors, les làmpades i la corona de 6 metres que encapçala l’escenari.

Nous vestits per a la Bombolla Reial i l’Estrella II i una carrossa nova per al Rei Blanc

La Bombolla Reial, que celebrarà els seus 10 anys d’història, i l’Estrella II, amb més de vint anys de vida, s’han restaurat i aquesta cavalcada desfilaran pels carrers de la vila amb nous colors i adorns. Mentre que l’any passat es va estrenar una nova estructura per a la carrossa del Rei Negre, enguany el Rei Blanc i els seus Patges podran estrenar una nova carrossa, amb la plataforma i l’estructura totalment nova.

La cavalcada 2014 comptarà amb la mateixa comitiva reial de l’any passat, que amb la incorporació de la Carrossa del carbó ara és la comitiva més llarga de la seva història amb 13 carrosses i elements.

Com cada any, totes les carrosses presentaran un aspecte totalment nou amb estructures i elements decoratius totalment renovats.

Una cavalcada de 4 km de recorregut i 200 voluntaris

Com es tradició, Ses Majestats els Reis d’Orient faran acte de presencia al Centre Catòlic, des d’on baixaran acompanyats dels seus patges fins a la plaça de la vila. La comitiva Reial estarà il·luminada per les torxes que duran els Patges Reials i que, en la foscor de la tarda, crearan una bonica imatge al pas pels carrers Torres i Bages, Montjüic i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’arribada a l’ajuntament.

A les 18, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la casa de la vila, on els rebran l’alcalde Oriol Junqueras, Andrea Márquez, la nena guanyadora del concurs del Cartell de la Cavalcada i Mouad el Faitah i Iker Losada, els dos finalistes del concurs. Junqueras i els nens guanyadors del concurs del cartell entregaran la clau de les cases de Sant Vicenç dels Horts a Ses Majestats els Reis Mags. Tot seguit, els Reis s’asseuran als nous Trons Reials i recolliran les cartes dels nens i nenes que s’acostin a entregar la seva llista de desitjos.

A les 20 h la Comitiva Reial, formada per les carrosses i els elements reials, recollirà els Reis d’Orient per iniciar la cavalcada de Reis. El recorregut, que començarà a la plaça de la vila, continuarà pels carrers de Rafel de Casanova, la Pobla, Nou, Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada arribarà al seu final a la rotonda de la Vinyala, carrer Claverol, cap a les 22 h.

L’itinerari serà el mateix que el dels darrers anys i recorrerà 4 km dels carrers de la vila, és a dir, gran part del centre de Sant Vicenç dels Horts. Enguany hi participaran més de 200 persones voluntàries que dedicaran el seu temps i esforços a fer que la cavalcada sigui tot un èxit.

1500 kg de caramels sense gluten

A la casa de la vila i al llarg del recorregut de la Cavalcada Ses Majestats, amb l’ajuda dels Patges Reials, llençaran 1500 kg de caramels sense gluten, és a dir, aptes per a celíacs.

La cavalcada 2.0

Com ja és tradició des de fa dos anys, la Comissió Organitzadora convida a tots els vicentins i vicentines a crear la cavalcada 2.0 pujant a la xarxa les imatges i impressions sobre la cavalcada amb el hashtag #cavalcadasvh o penjant-los al Facebook de la Cavalcada.

També podreu seguir tota la informació sobre la cavalcada a través de Twitter i Facebook: el hashtag de Twitter #cavalcadasvh i dels comptes de Twitter @Cavalcadadereis i de Facebook Cavalcada de Reis.