Arriba la Cavalcada de Reis més gran de la història de Sant Vicenç dels Horts

La cavalcada d’aquest 2013 serà la comitiva més llarga dels seus 117 anys de vida. Enguany incorporarà una nova carrossa, la Carrossa del carbó. Per primera vegada la comitiva reial tindrà 13 carrosses. A més, el dia 5 de gener els Reis Mags es trobaran un escenari més majestuós que el de l’any passat a la casa de la vila, amb la incorporació d’un últim element a la corona dels Trons Reials. També s’han efectuat treballs de millora en altres carrosses i elements de la comitiva.

Horari i recorregut de la cavalcada

Com cada any, la tarda del 5 de gener Ses Majestats arribaran per art de màgia al Centre Catòlic a les 17’50 h, des d’on baixaran caminant fins a la casa de la vila acompanyats pels Patges Reials. Els ajudants dels Reis Mags portaran torxes que il·luminaran el pas de la Comitiva Reial que passarà pel carrer Torres i Bages, Montjüic i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’ajuntament.

A les 18 h, Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran a l’escenari i es farà la rebuda institucional: l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, els entregarà la clau de les cases de la vila acompanyat dels nens guanyadors del concurs per a escollir el cartell de la cavalcada. A continuació, els Reis Mags s’asseuran als Trons Reials i recolliran les cartes dels nens i nenes.

A les 20 h la Comitiva Reial recollirà Ses Majestats a l’ajuntament per iniciar la cavalcada. El recorregut s’iniciarà a la plaça de la Vila i seguirà pels carrers de Rafel de Casanova, la Pobla, Nou, Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada finalitzarà a la rotonda de la Vinyala, carrer Claverol, cap a les 22 h.

La cavalcada de reis farà un recorregut de 4 km, el que representa bona part del centre del poble, i hi participaran unes 200 persones com a voluntàries.

Les carrosses que integraran la comitiva reial

La Comitiva s’iniciarà amb l’Estrella d’Orient I, i la seguiran les dues carrosses dels geganters i la carrossa infantil. A continuació, apareixeran el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i de l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II, el Camell Reial i la Carrossa del Carbó anticiparan l’arribada de les carrosses de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Finalment la Bombolla Reial i el camió de les joguines tancaran la cavalcada.

El pas dels Reis estarà animat per dos grups de música en directe, la banda de La Guàrdia i música enllaunada.

Caramels aptes per a celíacs

Al llarg de la Nit de Reis es repartiran 1500 kg de caramels sense gluten. De fet, enguany es repartiran 300 kg més que els que es van llençar l’any 2012.

Un hashtag per a informar de la nit de reis: #cavalcadasvh

Els vicentins i vicentines podran seguir la cavalcada de reis a través de l’etiqueta de Twitter #cavalcadasvh. La Comsisió Organitzadora també informarà del transcurs de la nit mitjançant els seus comptes de Facebook i Twitter. A més, l’entitat anima als ciutadans a participar-hi afegint a les xarxes socials comentaris i fotografies sobre la nit de reis.