Tot a punt per la Cavalcada de Reis 2012

La Cavalcada de Reis d’enguany presentarà una imatge renovada. A l’Ajuntament hi haurà un escenari més lluminós i majestuós, des d’on els Reis Mags recolliran la carta dels infants i on l’Alcalde Oriol Junqueras els entregarà, per primera vegada, la clau de Sant Vicenç. A més, per primer cop es podrà seguir la cavalcada a través de les xarxes socials. La d’aquest any serà la 117ª cavalcada que se celebra a la vila.

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient

Els Reis Mags arribaran per art de màgia al Centre Catòlic a les 17’50h, des d’on baixaran caminant fins a l’Ajuntament acompanyats pels seus Patges. Els ajudants dels Reis Mags portaran torxes que il•luminaran el pas de la Comitiva Reial que anirà pel carrer Torres i Bages, Carrer Montjuic i Carrer Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’Ajuntament.

A les 18h, un cop la comitiva arribi a Casa de la Vila, Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran a l’escenari i es farà la rebuda institucional. Saludaran a les autoritats i als nens que han guanyat el disseny del cartell de la Cavalcada de Reis i rebran de la mà del Batlle Oriol Junqueras la clau de les cases de Sant Vicenç, que els permetrà entrar a totes les cases i deixar-hi els regals. Tot seguit els Reis Mags s’asseuran als Trons Reials i rebran als nens i nenes de la vila i recolliran les seves cartes. Els Patges acompanyaran als més menuts fins als Trons Reials, on els entregaran caramels i globus.

La Cavalcada
La Comitiva començarà amb l’Estrella d’Orient I, i la seguiran les dues carrosses dels geganters i la carrossa infantil. A continuació, apareixeran el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i de l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II i el Camell Reial anticiparan l’arribada de les carrosses de Ses Majestats els Reis Mags. Finalment la Comitiva Reial es tancarà amb la Bombolla Reial i el camió de les joguines.

El pas dels Reis estarà animat per dos grups de música en directe i música enllaunada. Al llarg de la cavalcada es repartiran 1200 caramels aptes per a celíacs. A la cavalcada hi participaran unes 200 persones.

Recorregut de la Cavalcada de Reis
A les 20h la Comitiva Reial arribarà fins a l’Ajuntament on recolliran a Ses Majestats per iniciar la cavalcada. Així, l’inici del recorregut serà a la Plaça de la Vila i seguirà pels carrers de Rafel de Casanova, la Pobla, Nou, Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada finalitzarà a la rotonda de la Vinyala cap a les 22h.

La cavalcada a les xarxes socials
La cavalcada es podrà seguir a través de la pàgina web cavalcadadereis.cat, el Facebook Cavalcada de Reis i pel Twitter @cavalcadadereis o el hashtag #cavalcadasvh. Els vicentins i vicentines podran consultar-hi el transcurs de la nit de reis i per on passa la cavalcada a cada moment.