Arriba la 120ª Cavalcada de Reis

La Cavalcada d’aquest 2016, amb 120 anys d’història, incorpora una nova entitat i es reafirma en el seu esperit popular amb la participació de més voluntaris.

Una nova entitat forma part de la Cavalcada de Reis

La Cavalcada de Reis d’aquest 2016 incorpora la participació d’una de les entitats més significatives de la vila: la Fundació Iris. L’entitat ha participat en l’elaboració de la que fins ara era la “carrossa infantil”, que anteriorment havia estat de les Pubilles del poble i els darrers anys havia estat elaborada per un col·lectiu de pares voluntaris. La incorporació de la Fundació Iris se suma a la participació d’altres entitats a la cavalcada de forma voluntària, com ara l’Esplai Flor de Neu, l’A.E.G Roc d’Oró, la Colla Castellera ‘els Carallots’ o els Diables Àngels Diabòlics.

Més voluntaris aquest 2016

Tal i com s’ha fet en els darrers anys, per tal de garantir la seguretat en la celebració de la Cavalcada, amb la col·laboració de l’Associació Solidària pel Voluntariat Vicentí, s’ha ampliat el nombre de voluntaris que faran d’escoltes a peu del seguici per evitar que les persones s’apropin massa a les carrosses.

A la Cavalcada hi participen unes 250 persones com a voluntàries, la qual cosa demostra l’esperit popular de la cavalcada al nostre poble. Persones que de forma voluntària es bolquen en la preparació i elaboració de les carrosses durant la resta de l’any, el muntatge dels Trons Reials el dia 5, o la participació en l’entrega de la carta a Ses Majestats i de la mateixa Cavalcada.

La cavalcada més dolça

Al llarg de la Nit de Reis es repartiran 1750 kg de caramels, 150 quilograms més que en l’edició anterior.

Es manté el nou recorregut

L’itinerari estrenat en l’edició anterior per millorar la seguretat de la Cavalcada deixa de passar pels carrers de La Pobla i Nou, que eren massa estrets, i passarà pels carrers Anselm Clavé, Sant Josep i del Riu, molt més amples per al pas de les carrosses i la gran presència de públic. A més, per millorar-ne la seguretat, es redueix la presència de vehicles estacionats per fer encara més ample el pas de les carrosses i disminuir aglomeracions. Aquí podreu consultar l’itinerari complert del seguici que recorrerà 3,77 quilòmetres per la vila.

Carrosses i elements renovats

Com en les anteriors edicions, s’han efectuat treballs de millora en els elements i carrosses que un any més formaran part del seguici de Ses Majestats amb una imatge renovada i motius ornamentals diferents que els anys anteriors. Des del 2015 la Cavalcada compta amb una nova carrossa, la d’‘Els Carallots’, i està formada per un seguici de 14 elements, el més llarg de la història de la nostra cavalcada.

Recollida de cartes

Com és tradició, la tarda del 5 de gener, Ses Majestats arriben per art de màgia al Centre Catòlic, des d’on baixen a peu fins a la Casa de la Vila acompanyats del seguici de Patges Reials que il·luminen la comitiva amb torxes. Com cada any desfilen a peu pels carrers Torres i Bages, Montjuïc i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’Ajuntament, on els esperen els nens i nenes de la vila per entregar-los les seves cartes.

A les 18 h, els Reis d’Orient pujaran als Trons Reials i la nova alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, els entregarà la clau per obrir les cases del poble acompanyada dels alumnes guanyador i finalistes del concurs per escollir el cartell de la Cavalcada. Una vegada acabada la rebuda institucional, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus Patges, recolliran les cartes dels nens i nenes des dels seus Trons.