Notícies Cavalcada 2013

Arriba la Cavalcada de Reis més gran de la història de Sant Vicenç dels Horts

Arriba la Cavalcada de Reis més gran de la història de Sant Vicenç dels Horts

La cavalcada d’aquest 2013 serà la comitiva més llarga dels seus 117 anys de vida. Enguany incorporarà una nova carrossa, la Carrossa del carbó. Per primera vegada la comitiva reial tindrà 13 carrosses. A més, el dia 5 de gener els Reis Mags es trobaran un escenari més majestuós que el de l’any passat a la casa de la vila, amb la incorporació d’un últim element a la corona dels Trons Reials. També s’han efectuat treballs de millora en altres carrosses i elements de la comitiva.

Horari i recorregut de la cavalcada

Com cada any, la tarda del 5 de gener Ses Majestats arribaran per art de màgia al Centre Catòlic a les 17’50 h, des d’on baixaran caminant fins a la casa de la vila acompanyats pels Patges Reials. Els ajudants dels Reis Mags portaran torxes que il·luminaran el pas de la Comitiva Reial que passarà pel carrer Torres i Bages, Montjüic i Mossèn Jacint Verdaguer fins a l’ajuntament.

A les 18 h, Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran a l’escenari i es farà la rebuda institucional: l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, els entregarà la clau de les cases de la vila acompanyat dels nens guanyadors del concurs per a escollir el cartell de la cavalcada. A continuació, els Reis Mags s’asseuran als Trons Reials i recolliran les cartes dels nens i nenes.

A les 20 h la Comitiva Reial recollirà Ses Majestats a l’ajuntament per iniciar la cavalcada. El recorregut s’iniciarà a la plaça de la Vila i seguirà pels carrers de Rafel de Casanova, la Pobla, Nou, Barcelona fins a l’alçada de l’Església de Sant Josep, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Miquel, Anselm Clavé i Sant Josep. La cavalcada finalitzarà a la rotonda de la Vinyala, carrer Claverol, cap a les 22 h.

La cavalcada de reis farà un recorregut de 4 km, el que representa bona part del centre del poble, i hi participaran unes 200 persones com a voluntàries.

Les carrosses que integraran la comitiva reial

La Comitiva s’iniciarà amb l’Estrella d’Orient I, i la seguiran les dues carrosses dels geganters i la carrossa infantil. A continuació, apareixeran el Ninot de Neu, la carrossa de l’A.E.i G. Roc d’Oró i de l’Esplai Flor de Neu. L’Estrella d’Orient II, el Camell Reial i la Carrossa del Carbó anticiparan l’arribada de les carrosses de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Finalment la Bombolla Reial i el camió de les joguines tancaran la cavalcada.

El pas dels Reis estarà animat per dos grups de música en directe, la banda de La Guàrdia i música enllaunada.

Caramels aptes per a celíacs

Al llarg de la Nit de Reis es repartiran 1500 kg de caramels sense gluten. De fet, enguany es repartiran 300 kg més que els que es van llençar l’any 2012.

Un hashtag per a informar de la nit de reis: #cavalcadasvh

Els vicentins i vicentines podran seguir la cavalcada de reis a través de l’etiqueta de Twitter #cavalcadasvh. La Comsisió Organitzadora també informarà del transcurs de la nit mitjançant els seus comptes de Facebook i Twitter. A més, l’entitat anima als ciutadans a participar-hi afegint a les xarxes socials comentaris i fotografies sobre la nit de reis.

Entre tots, fem una Cavalcada 2.0

Entre tots, fem una Cavalcada 2.0

La cavalcada de reis es podrà seguir a través del Facebook de la Cavalcada i pel Twitter @cavalcadadereis o el hashtag #cavalcadasvh. Comptes des dels quals s’informarà del transcurs de la nit, dels horaris de la cavalcada i per quins carrers està passant en aquells moments la Comitiva Reial.

La Comissió Organitzadora també anima als vicentins i vicentines a participar activament en la cavalcada 2.0 comentant les sensacions i impressions que li inspiren la nit del 5 de gener amb el hashtag #cavalcadasvh. Si volen, també poden pujar fotos amb el hashtag o etiquetant els comptes de la cavalcada de Facebook.com/cavalcadadereis  i Twitter.com/cavalcadadereis.

Quina carrossa us ha agradat més? Quin és el vostre rei preferit? Com viviu la nit més màgica de l’any? No us oblideu de fer els vostres comentaris amb el hashtag #cavalcadasvh.

Amb aquesta iniciativa es pretén millorar la informació dels ciutadans sobre el transcurs de la cavalcada i, alhora, animar-los a opinar sobre les carrosses, l’entrega de la carta als Reis, etc.

La Cavalcada de Reis millora el Ninot de Neu i el Camell Reial

La Cavalcada de Reis millora el Ninot de Neu i el Camell Reial

La Comissió Organitzadora i els voluntaris de la cavalcada de reis han treballat en alguns dels elements de la comitiva reial per tal de millorar-ne la imatge i funcionament.

El Ninot de Neu, que forma part de la cavalcada des de l’any 2000, estrenarà vestimenta nova. La roba de color blanc estava bastant malmesa i descolorida pel pas del temps i els efectes de la neu de sabó que llança el Ninot, per això aquest any se n’ha canviat la tela.

També s’han fet millores en el mecanisme del Camell Reial que podrà avançar de forma més ràpida a la cavalcada del 2013. Gràcies als canvis efectuats en el motor, el Camell que des del 1999 avança caminant a pas lent pels carrers de Sant Vicenç, es mourà de forma molt més ràpida i vistosa. De fet, l’any passat ja s’hi van fer millores i va passar de moure’s gràcies al moviment motriu del cotxe que el remolcava a fer-ho de forma motoritzada.

Aquestes no són les úniques novetats de la cavalcada de reis 2013. Tal i com hem avançat anteriorment, la comitiva reial d’enguany incorpora una carrossa més i estrena una plataforma nova per a la carrossa del rei blanc. A més, el recent estrenat escenari també presentarà algun canvi que el farà més majestuós.

La cavalcada de reis del 2013 estrena una nova carrossa

La cavalcada de reis del 2013 estrena una nova carrossa

La cavalcada de reis inaugura, aquest 2013, una nova carrossa: la ‘carrossa del carbó’. Així, la d’aquest any serà la comitiva reial més extensa de la història de la cavalcada.

La nova carrossa suposa la incorporació de l’agrupació Colla de Diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts a la cavalcada. Els membres i voluntaris de la Comissió han bastit i adaptat la nova plataforma mòbil i els voluntaris de la Colla de Diables s’encarreguen, en aquestes dates, de decorar i bastir la Carrossa del carbó.

Gràcies a aquesta nova incorporació els Reis Mags podran transportar, a banda dels regals, el carbó que aquells qui s’hagin portat malament durant el 2012, trobaran a casa la nit de reis o el dia 6 de gener.

La cavalcada de reis de Sant Vicenç dels Horts del 2013 tindrà, amb aquesta nova incorporació, tretze carrosses, a banda dels grups musicals i el camió dels regals: la Carrossa del Rei Blanc, Carrossa del Rei Ros, Carrossa del Rei Negre, Estrella d’Orient I, Estrella d’Orient II, Camell Reial, Ninot de neu, Bombolla Reial, Carrossa de l’Esplai Flor de Neu, Carrosa de l’A.E.G Roc d’Oró, Carrossa de la Colla de Geganters, Carrossa dels infants i Carrossa del Carbó. La cavalcada no estrena una carrossa des del 2004, quan es va afegir a la comitiva la Bombolla Reial.

La Cavalcada de Reis ja ha escollit el cartell d’aquest 2013

La Cavalcada de Reis ja ha escollit el cartell d’aquest 2013

Les escoles de La VinyalaSant AntoniSant Jordi i Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts han participat en el concurs per escollir el cartell de la cavalcada. El dibuix guanyador és el de la Carla Fernández del 1r de primària de l’escola La Vinyala. El jurat, integrat pels membres de la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis, l’ha escollit per la seva originalitat i cromatisme: el dibuix està fet a partir de la combinació de botons, trossos de paper i retalls de roba de colors i estampats diversos.

La guanyadora, Carla Fernández, a banda d’il·lustrar amb el seu dibuix el cartell de la cavalcada del 2013, tindrà l’honor de rebre Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a la casa de la vila la tarda del 5 de gener. També l’acompanyaran els autors dels dibuixos que han quedat en segon i tercer lloc: Carla Arroyo, de 4t de primària de La Vinyala i Lola Garcia, alumna de P-5 de l’escola Sant Antoni.

En la segona edició del certamen hi han participat un total de 19 alumnes de quatre escoles del municipi.

Ocupades totes les places per a fer de Patge Reial

Ocupades totes les places per a fer de Patge Reial

Aquest mes de desembre la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis ha rebut diverses peticions per a fer de patge a través del seu correu electrònic i de la pàgina de Facebook però ha hagut d’informar als sol·licitants que les inscripcions ja estan tancades. Les places per a fer de patge reial estan plenes des de principis de novembre i ja no és possible inscriure’s a la llista de participants.

A la cavalcada de reis de Sant Vicenç hi participen cada any, com a patges reials, un total de trenta nenes d’entre 10 i 16 anys que acompanyen als Reis Mags en les carrosses i els ajuden a recollir les cartes, llençar caramels, etc.

El número de places va en consonància amb la capacitat de les carrosses i la disponibilitat dels vestits reials. Donat el reduït nombre de places i l’alta participació per part de les nenes, les llistes per a fer de patges cada any se solen omplir molt ràpidament. Tot i així, des de la Comissió s’agraeix el creixent interès dels vicentins i vicentines per a participar a la cavalcada.

Comencen els preparatius de la Cavalcada de Reis 2013

Comencen els preparatius de la Cavalcada de Reis 2013

Els voluntaris de la Comissió i els membres de les diferents entitats treballem, des del mes d’octubre, en la preparació de la cavalcada de reis 2013. Els vicentins i vicentines hi trobaran diverses novetats com l’aparició d’una nova carrossa i la renovació d’altres elements de la cavalcada de reis, entre els quals el Ninot de Neu.